Uncategorized

mini-pavlova met passievrucht.

                

Na al het voorwerk , dan het echte werk. Ik ging ze dus maken en uiteindelijk viel het proces heel erg mee. Vol spanning liep ik de hele tijd door de keuken naar mijn oven te turen. Naar mijn gevoel waren ze er uiteindelijk toch iets te bros uit gekomen en dus minder lekker, maar de ‘Bsahteks en Lekkers’ bewezen het tegendeel.
Niet dat het nu helemaal perfect ging. Ik was vergeten dat je een heteluchtoven wat lager moet zetten, dus bij mij waren ze na een uur droger dan ik wou. Bij een hetelucht zou ik dan ook een lagere temperatuur nemen en de oven een kwartier eerder uitzetten.

Voor de pavlova’s heb ik gebruikt:

4 eiwitten
210 gr fijne suiker
8 ml  azijn (ongeveer 2 theelepels)
2 tl maizena
&
200ml slagroom
4 passievruchten
extra: decoratie naar smaak.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150c
Mix de eiwitten half stijf.
Voeg beetje voor beetje de suiker toe. Na elke eetlepel doorkloppen.
Roer er dan de maizena en azijn door en schep deze mooi op een met bakpapier beklede bakplaat. (ongeveer 15 stuks)
Verlaag de temperatuur tot 120c
Droog ze in ongeveer een uur droog en laat ze dan verder in de oven afkoelen.

Snijd de passievruchten doormidden en haal het binnenste eruit.
Klop de slagroom stijf.
Wanneer je ze gaat serveren, leg je op elke pavlova een ‘kwak’ slagroom. Verdeel de passievrucht erover en decoreer verder naar smaak. Laat ze niet te lang staan.

                    

7 Comment

 1. Ze zien er zalig uit! Mij mag je wakker maken voor een papvlova.Ik weet dat veel mensen het moeilijk vinden om te maken, bij mij lukken ze altijd. Ik heb er ook een paar op mijn blog staan. Ook met tips.
  groetjes, Caroline

 2. Hoi Fatima, Je pavlova's zien er erg lekker uit!
  Ik heb één keer een poging gedaan om ze te maken, maar het was mislukt… sindsdien heb ik ze niet meer gemaakt!
  Succes met je blog, ik ben hier voor het eerst, maar je gaat me hier nog wel tegenkomen!
  Veel groetjes vanuit België,
  Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.