Uncategorized

Zomers stampjeIk heb al tijden zin in een lekkere stamppot maar wou het nog wel gezellig houden. Het feit dat het zo mistig was dat je het liefst niet naar buiten gaat, dat wil ik natuurlijk niet terug zien in het eten. Daarom deze snelle zomerse stamp. Een niet zo onbelangrijk puntje is dat ik het wel light wou houden, geen melk/room/boter voor mij.

Ik maak gebruik van het kookvocht en heerlijke olijfolie, boerse olijfolie zoals sommige kenners hem ook wel noemen. In hoeverre kan je van een recept spreken als je van alles in een pan gooit, een beetje prakt en tadáá gaat genieten? Maar ik ga het toch even proberen.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg aardappelen

4 wortels, ongeveer 400 gram
250 gram doperwten
1 blik mais (uitgelekt)
Evt halve potje zilveruitjes
Paar el goede olijfolie
Zout.


Bereidingswijze:
Kook de aardappelen, wortels en doperwten gaar met zout naar smaak. (dit kan heel makkelijk in 1 grote pan). Giet de gare groenten af en bewaar een halve glas van het kookvocht.

Stamp de groenten grof  met 2 el olijfolie en kookvocht naar behoefte. Wil je een wat grove droge puree dan moet je niet of maar een klein beetje kookvocht toevoegen. Voeg dan de  mais en zilveruitjes toe en stamp het nog even kort grof.
Serveer op borden en druppel er nog een beetje olijfolie over.

* Extra: als je daar zin in hebt dan kun je kleine blokjes (oude/komijn)kaas toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.