Over deze blog.

Misschien is dit jouw eerste bezoek, misschien ken je Safrana&Argana al jaren. Hieronder vind je een beetje uitleg over mijn manier van koken en de producten die ik gebruik.

About me.

Ik ben Fatima, nog net niet letterlijk geboren in de keuken maar daar zeker wel opgegroeid. Een foodie die het geen probleem vind om 24/7 over eten en koken te praten en die dat waarschijnlijk ook nog gaat doen de komende jaren. Een 25+ jarige uit het mooie Oosten van Nederland met dankzij mijn ouders een Marokkaans-Amazigh culturele achtergrond. Die achtergrond zit vol met saffraan en arganolie en daar komt dan ook de blognaam vandaan.

Hokjesdenken.

Hoewel de meeste recepten die ik plaats overal wel een beetje of een beetje heel erg beïnvloed zijn door de verschillende keukens rond de Middellandse zee, Noord-Afrika of het Midden-Oosten, betekent dat niet dat dit bij alle recepten het geval is of zal zijn.

Geen regels.

Oke, soms wel. Maar in het algemeen moet je de recepten echt als leidraad nemen. Lust jij iets niet, verander het dan. Koken is nu eenmaal een kwestie van uitproberen. Vele bekende klassieke gerechten zijn ontstaan uit nood of omdat iemand iets verkeerd had gedaan.  Raak dan ook niet in paniek als iets niet helemaal naar jouw smaak is of zelfs als het mislukt. Leer daarvan en de volgende keer zal het stukken beter gaan.  Denk je toch dat er iets niet klopt aan het recept? Laat dit mij dan vooral weten, zo leer ik ook bij.

Inspireer.

Ik ben echt heel nieuwsgierig aangelegd, elke dag ontdek ik wel iets nieuws. Dan hoor ik over een gerecht, product of bereidingswijze en wil ik er meer over weten. Zo zie ik deze blog (en mijn oude) als een ontdekkingsreis die in ontwikkeling is. Soms lees ik een recept terug van een paar jaar geleden en dan moet ik hardop lachen. Pin mij daarom niet vast op een oud gerecht, wees niet boos als ik opeens in een fase zit waarin ik vooral wil bakken of gek ben op 1 bepaalde groente.

Net zoals je als persoon terug kan denken aan je eigen kleding- of muzieksmaak van vroeger. Zo is het ook met koken en eten, het komt en gaat. Ik hoop dan ook dat ik jou kan inspireren maar ook dat jij mij kan inspireren.  Mocht je een (regionaal)gerecht kennen die ik echt eens zou moeten maken, laat het mij dan weten.